Blije-Borsten-Behandeling

oftewel borstweefseltherapie

Wanneer is een behandeling van je borsten een goed idee?

• als er (over)gevoelige plekken in een of beide borsten zijn;

• bij stugheid of een opgezet gevoel in het borstweefsel;

• bij gevoelige of pijnlijke borsten voor/tijdens je menstruatie of de overgang;

• als voorbereiding op je zwangerschap en/of als je borstvoeding wilt gaan geven;

• bij pijnlijk littekenweefsel;

• als je goed voor je borsten wilt zorgen:

• als je het gevoel wilt hebben dat je borsten echt bij jou horen.

 

Werkwijze

Een behandeling duurt ongeveer 75 tot 90 minuten. We nemen samen het intakeformulier door, dat je van tevoren thuis hebt ingevuld. De behandeling begint met rustige fasciale technieken voor het gehele bovenlichaam. Vervolgens onderzoek ik met mijn handen je borsten op stuggere of gevoelige plekken en behandel ze. Hierdoor wordt het borstweefsel weer soepel en elastisch.

Een borstweefselbehandeling is trouwens uitstekend te combineren met een massage van de rest van je lichaam.

 

Is de behandeling gevoelig?

Wanneer je borsten volledig gezond zijn, is de behandeling pijnloos. Is het weefsel stug geworden door opgehoopte afvalstoffen, dan kan het gevoeliger zijn. Ik stem tijdens de behandeling goed af wat qua gevoeligheid oké is voor jou en zorg dat jouw grenzen niet worden overschreden.

 

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Voor de meeste vrouwen zijn 1 tot 3 behandelingen voldoende.

Tussen de behandelingen zit gemiddeld een periode van 3 à 4 weken. Om het borstweefsel optimaal ontspannen en doorbloed te houden, wordt geadviseerd 1 à 2x per jaar je borsten te laten behandelen.

 

Zijn er risico’s aan een behandeling?

De behandeling is helemaal veilig als je je aan de volgende spelregels houdt:

Wanneer het niet goed aanvoelt, je een knobbeltje voelt waarover je je zorgen maakt of er onverwachte veranderingen in de borsten zijn, ga dan altijd eerst langs je huisarts. Die bekijkt of verder onderzoek nodig is of verwijst je, indien nodig, door naar een specialist.

In alle andere gevallen kun je gerust aan de behandeling beginnen. Het doel van de behandeling is natuurlijk juist om klachten te voorkomen.

 

Na de behandeling

Na de behandeling worden lostgemaakte afvalstoffen door het lichaam afgevoerd en kunnen je borsten tijdelijk wat beurs of prikkelend aanvoelen. Dat kan gepaard gaan met vermoeidheid, transpiratie, hoofdpijn en/of duizeligheid. Dit betekent dat de behandeling goed werkt: wat vast zat gaat opnieuw stromen, het lichaam zoekt opnieuw haar balans en afvalstoffen worden afgevoerd.

 

Voor wie geschikt?

Er is geen leeftijdgrens. Zodra je borsten hebt, is een borstweefselbehandeling een prima manier om voor je borsten te zorgen. Ook de grote van je borsten maakt niet uit. Grotere borsten kosten soms wat meer behandeltijd. Verder is er geen verschil.

Heb je een borstverkleining ondergaan? Ook dan is een behandeling heel geschikt. Wel is het van belang dat postoperatieve klachten meer dan 2 maanden verdwenen zijn, of dat het langer dan een jaar geleden is, dat de operatie heeft plaatsgevonden.

Helaas kan ik je niet behandelen als je een borstvergroting met implantaten hebt.

 

Kosten

De kosten voor een behandeling bedragen € 85. Sommige verzekeraars vergoeden (gedeeltelijk) de behandelingen.

<

Ellen Bults

Massage