PRAKTISCH

 

Veel mensen hebben allerlei vragen voordat ze gemasseerd worden.

Is het pijnlijk? Moet ik voor of na die tijd nog iets speciaals doen?

Hier vind je de antwoorden.

 

Hoe ik te werk ga

Tijdens de behandeling ga ik als het ware in gesprek met jouw lichaam. Ik onderzoek wat er nodig is om te kunnen ontspannen en ik nodig de weefsels uit om dat te doen. In de loop van de jaren ben ik steeds zachter gaan werken, omdat ik gemerkt heb dat weefsels en spieren daar beter op reageren. Niet zo vreemd overigens, wie kan zich nou goed ontspannen als hij pijn heeft? Het is aangenaam om steeds onder de pijngrens te blijven. Jij en je spieren kunnen zich rustig ontspannen. Je mag het best voelen, maar pijn is echt niet nodig.

 

Voor vrouwen die zwanger zijn of voor mensen die moeilijk op hun buik kunnen liggen, heb ik speciale kussens in mijn praktijk om toch comfortabel te kunnen liggen.

  

 

 

Na de behandeling

Na de behandeling heb je rustig de tijd om rustig even bij te komen en een glaasje water te drinken. Een massage heeft altijd invloed op de afvoer van afvalstoffen. Door na die tijd een paar extra glazen water drinken, help je je lichaam om die af te voeren en voorkom je hoofdpijn.

 

Oliën

Tijdens de massage maak ik gebruik van verwarmde puur plantaardige olie. Dat kan neutrale amandelolie zijn of kokosolie. De olie meng ik met geurende essentiële olie.

 

 

 

 

 

 

<

Ellen Bults

Massage