PRAKTISCH

 

Veel mensen hebben allerlei vragen voordat ze gemasseerd worden.

Is het pijnlijk? Moet ik helemaal bloot? Moet ik voor of na die tijd nog iets speciaals doen?

Hier vind je de antwoorden.

 

Hoe ik te werk ga

Tijdens de behandeling ga ik als het ware in gesprek met jouw lichaam. Ik onderzoek wat er nodig is om te kunnen ontspannen en ik nodig de weefsels uit om dat te doen. In de loop van de jaren ben ik steeds zachter gaan werken, omdat ik gemerkt heb dat weefsels en spieren daar beter op reageren. Niet zo vreemd overigens, wie kan zich nou lekker ontspannen als hij pijn heeft? Het is aangenaam om steeds onder de pijngrens te blijven. Jij en je spieren kunnen zich rustig ontspannen. Je mag het best voelen, maar pijn is echt niet nodig.

 

Om echt ontspannen te kunnen liggen, heb ik speciale kussens in mijn praktijk.

 

 

Uit de kleren?

Niet iedereen gaat even makkelijk uit de kleren. Dus misschien is het fijn om te weten, dat dat ook niet hoeft. Je ondergoed houd je sowieso aan en verder mag je je zo ver uitkleden als voor jou comfortabel voelt. Als ik met olie masseer, kan dat natuurlijk alleen op de blote huid. Maar er zijn genoeg technieken die ik door de stof heen kan gebruiken om jou hoe dan ook een fijne massage te geven.

 

Na de behandeling

Na de behandeling heb je rustig de tijd om je weer aan te kleden en een glaasje water te drinken. Een massage heeft altijd invloed op de afvoer van afvalstoffen. Door na die tijd een paar extra glazen water drinken, help je je lichaam om die af te voeren en voorkom je hoofdpijn.

 

Oliën

Tijdens de massage maak ik gebruik van verwarmde puur plantaardige olie. Dat kan neutrale amandelolie zijn of kokosolie. De olie meng ik met heerlijk geurende essentiële olie.

 

 

<

Ellen Bults

Massage